My Diamond Baby

İşte güzel bir oda oyunu daha, gerekli nesneleri bulup kullanarak odadan nçıkmaya çalışıyoruz.
Not: oyunun boyutu biraz büyük yüklenmesi zaman alabilir.

Oynamak İçin Tıklayın

4 Yorum:

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar oyunu oynayan yok mu?

Adsız dedi ki...

Kapının olduğu alanda sol üst tarafında üzerinde AHİ yazan yerden graphic board ve iron rod’u; yastığın altından anahtarı, yatağın altından iron road ile diğer anahtarı; televizyonun olduğu bölümde televizyonun altındaki orta gözdeki tornavidayı, sol üst raftaki kağıdı ve masa ile yatak arasındaki köşeden küçük anahtarı alıyoruz. Bu küçük anahtarla bu bölümdeki küçük kasa açılıyor ve içinden çıkan sihirli kağıdı alıyoruz. Tornavidayla 2 bilgisayarın olduğu odadaki kasayı soldan açıyoruz ve içine graphic board’ı koyuyoruz. İçindeki pocketknife’ı da alıyoruz. Kağıdı yazıcıya takıyoruz. Orta boy anahtarla orta çekmece açılıyor ve içinden kalem çıkıyor. Sihirli kağıdı mikroskobun yanına koyup üzerine kalemle dokununca bir şifre veriyor. Bu şifre random olarak değişiyor. Bilgisayarın olduğu bölümde en sağdaki dolabın en sağındaki siyah gölgeye dokunarak güç sağlayıcı kabloyu alıyoruz ve bunu alttaki prize takıyoruz. Sonra kasadan bilgisayarı açıyoruz. Sağdaki bilgisayar ekranına mikroskobun yanında kağıtta yazan şifreyi yazıyoruz ve print’e basıyoruz. Printer’deki çıktıyı televizyonun arkasındaki yere asıyoruz. Buradaki yap bozu başlatmak için pocket knife’ı bu yap-bozun bir yerine tıklamak gerekiyor. Yap-bozu yapınca sağ üstte bulunan robot sol alttan çıkıyor. Bu bir ipucu(Bu yapbozun çözülmüş hali bilgisayar kablosuna benziyor, robotta bu yap bozda olduğu gibi kablo üzerinde ilerleyecek!). Yapbozun çözülmüş hali:


Yapbozu yaparken önce alt bölüm sonra orta bölüm yapılırsa daha kolay çözülüyor!!
Bu robotu küçük pervanenin bulunduğu bölümdeki en solda bulunan boşluktaki uzak kabloya koyuyoruz. Kablonun üzerinde gittikten sonra bize bir disket veriyor. Onu alıyoruz. Televizyonun yanındaki kasaya takıyoruz. Bu işlem kasadaki ilacı almak için gerekli!
Büyük anahtarla da mikroskobun altındaki çekmece açılıyor. Bu çekmecedeki oyunu çözünce ( Bu oyunda amaç bu topları teke indirmek.Bu oyundaki topların yerleri her oynayışta farklı. Çözümü oynayan kişinin kendisi bulmalı!) bir kristal top, uzaktan kumanda ve bir kukla elde ediyoruz. Uzaktan kumanda ile tavandaki elektrik fun’ı çalıştırıyoruz ve bir anahtar kazanıyoruz. Bu anahtar ile bilgisayarlı bölümdeki çekmecelerden alttakini açıyoruz. İçinden videokaset ve CG Picture denilen bir resim çıkıyor. Bunları alıyoruz. Video kaseti videoya takıyoruz. Resmi mikroskobun arkasındaki duvara asıyoruz. Kristal topu mikroskobun altına koyuyoruz ve üzerinde aşağıdaki şifre çıkıyor. Bu şifre ile bilgisayarın olduğu bölümdeki gizli bölmedeki kasayı açacağız. Burada dikkat etmemiz gereken durum bu şifrenin üzerindeki çizgi. Bu şifreyi yukarıdan aşağı okumamız gerektiğinin ipucu. Kasayı açarken aşağıdaki şekildeki gibi yerleştirilmeli( daha doğrusu istediğimiz şekillerin olduğu dairelere sırasıyla tıklanmalı!)


Kasanın içinden ilaç çıkıyor. İlacı duvardaki resmin üzerine döküyoruz. Buraya karanlıkta baktığımız zaman saat yönünde dizilmiş rakamlar var bunları sırasıyla saat şeklinde bir kağıda not ediyoruz(Örneğin ben oynarken saat 12, 2, 4, 6, 8 ve 10 hizasında dizilmiş sırasıyla 16, 5,7,10,9 ve 3 rakamlarını vardı). Ayrıca ilacı resme döktükten sonra mikroskobun altındaki kutunun üzerinde bir anahtar beliriyor. Bununla bilgisayarlı bölümdeki üst çekmeceyi açıyoruz ve çekici alıyoruz. Çekiçle ayna kırılıyor ve bir kasa çıkıyor. Buradaki şifreyi çözmek için 2 şey daha gerekli:
1.Boş duvarın en üst solunda bulunan havalandırma boşluğuna kuklayı tıkladığımız zaman üzerindeki kapak düşüyor, bir spatula var onu alıyoruz. Spatulayı bu bölümdeki boş duvarda dolaştırdığımız zaman the truth yazısı ortaya çıkıyor. Karanlıkta bakınca bir tablo içinde harfler var(4 sütun, 5 satır üzerinde 20 harf). Bu harfleri bir kağıda not ediyoruz.

2.Bilgisayarın olduğu bölümdeki dolabın kapakları açık haldeyken kasanın olduğu bölümden bakınca çekmecelerin arkasında bir kablo görülüyor. Bu kabloyu TV’ye takınca yine harflerin dizaynına benzer şekilde 4sütun,5 satır’a yazılmış rakamlar var.
Şimdi şifreyi çözebiliriz: Saat şeklinde yazdığımız rakamlara karşılık gelen harfleri buluyoruz. Bunun için TVde gördüğümüz tabloda, saatteki rakamların yerlerine bakıyoruz, buna uyan harfleri not ediyoruz.


Ben karşılaştırdığım zaman aşağıdaki harflerle karşılaştım. Bunun sırası herkeste farklı!

16: R
5: G
7: Y
10: B
9:O
3: P
R: red(kırmızı), G:gren(yeşil), Y: yellow(sarı), B: blue(mavi), O: orange(turuncu) ve P: pink(pembe)demek.

Bu bulmacayı çözmek için tüm renkleri açıyoruz. Sonra saat 12 hizasındaki renk en sona gelecek şekilde örneğin ben pembeden başlayarak tersten renkleri ortada topluyoruz. Saat 12 hizasından başlayarak sırasıyla renkleri açıyoruz ve şifre çözülmüş oluyor ve bir müzik kutusu ortaya çıkıyor.
Çözmemiz gereken son bulmaca da bu.
bu çözümü bir arkadaşımdan aldım fakat ben kasa şifresinde kaldım. kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bu ahi yazan yerden iren rod u alamıyorum..

Adsız dedi ki...

oynayan yok mu... :((

Yorum Gönder


web tracker
Directory of Video Games Blogs

İletişim

Blog hakkındaki görüş, istek ve önerilerinizi buraya tıklayarak iletebilirsiniz.